“Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı“ kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 4-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hazırlanan “Trafik Dedektifleri Projesi’ne” 2018 yılında paydaş kurum olarak katılan J.Gn.K.lığına bağlı, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı yol kullanıcıları eğitimi almış eğitici personelden oluşan trafik eğitim timi ile 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminde kendi sorumluluk sahasında bulunan 199 okulda 15.000 öğrenciye trafik eğitimi vermeyi hedefliyor.
Bu hedef doğrultusunda 03 Şubat 2020 günü okulların açılması ile birlikte Sakarya ili, Akyazı ilçesi, Taşburun Mahallesinde bulunan Taşburun Mehti KALKAN İmam Hatip Ortaokulunda eğitim öğretim gören 106 öğrenciye, Taşburun İlk Okulunda eğitim öğretim gören 105 öğrenciye, Ballıkaya Mahallesinde bulunan Ballıkaya İlk Okulunda eğitim öğretim gören 8 öğrenciye ve Şerefiye Mahallesinde bulunan Şerefiye İlk Okulu ile Şerefiye Anaokulunda eğitim öğretim gören 24 olmak üzere toplamda 243 öğrenciye eğitim verildi.
Trafik Dedektifleri Projesi Kapsamındaki Eğitimlerde;
Trafik ile ilgili tanımlar, karşıdan karşıya geçişler, okul geçidi görevlisinin görevleri, bisiklet kullanımı, trafik kaza filmleri, gece yürüyüş kuralları, güvenli geçiş yerleri, karayolunda, bankette ve yaya kaldırımında yürüyüş kuralları, araçlara inme ve binme kuralları, yayaların uyması gereken trafik kuralları, yolcuların uyması gereken trafik kuralları, güvenli oyun yerleri, grup halinde yürüyüş kuralları ve diğer trafik kuralları konularında eğitici ve bilgilendirici seminer verilmiştir.
Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği programlar planlandığı şekilde 2020 yılı içerisinde devam edeceği bildirilmiştir.