Borsa İstanbul Ferizli Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Fuar Açılışında Öğrenciler Projelerini Tanıttı.
TÜBİTAK‘ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediği Tübitak 4006 bilim fuarının açılışı saat 10. 00da okulun salonunda belediye başkanı Ahmet Soğuk, protokol üyeleri ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir.
Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır.
Bu amaç doğrultusunda açılan fuarda fizik alanında 1 proje, edebiyat alanında 2 proje, matematik alanında 3 proje, kimya alanında 2 proje, din kültürü ve ahlak bilgisi alanında 1 proje, felsefe alanında 1 proje, makine teknolojileri alanında 1 proje, bilişim teknilojileri alanında 10 proje olmak üzere toplam 21 projeyi 32 öğrenci 11 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular.
Açılış konuşmasını yapan Zeynep Bıçakçı törene katılanlara hoş geldiniz dedikten sonra, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir.
Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.
Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Ardından kesilen açılış kurdelesi ile birlikte öğrencilerin proje çalışmaları incelendi.
Haberüstübi